EnergiWatch

Gamesa gør sig til med storordre

Spanierne viser med 200MW-ordre på et af de store vækstmarkeder nøgleårsagen til, at Siemens er på frierfødder.

Foto: Gamesa

Vindmølleproducenten Gamesa har tilsyneladende ikke samtlige mand med inde i forhandlingslokalet med Siemens. For sideløbende med de forhandlinger om en fusion med tyskerne, som spanierne har fastslået finder sted, har spanierne høstet en ordre på 200MW i det latinamerikanske vækstmarked Mexico. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Gamesa bekræfter forhandlinger med Siemens

Men faktisk er det slet ikke sket sideløbende. Kontrakten blev således indgået allerede i sidste kvartal af 2015, men præsenteres blot først for offentligheden nu midt i forhandlingsvirakken.

Det er 95 af Gamesas G114-2,1MW-møller, der er blevet lagt bestilling ind på. Mens leveringstidspunktet viser en af de grunde til, at Siemens er interesseret i et opkøb/fusion - de knap 100 møller forventes således at være leveret senest i juni - så er spaniernes placering på markeder som det mexicanske nok en endnu vægtigere årsag.

Med mere end 1.700MW installeret er Gamesa således den suverænt største vindmølleleverandør i Mexico, hvor selskabets markedsandel sidste år var på anslået knap 75 pct.

Men også på et andet og endnu mere vigtigt marked i fremtiden, det indiske, har spanierne positioneret sig som markedsleder, lige som selskabet står stærkt på vækstmarkeder som Brasilien, Tunesien, Egypten og naturligvis hjemlandet Spanien, der dog ikke ligefrem kan tituleres som et vækstmarked i disse år.

Medie: Siemens flytter hovedkontor til Spanien

FTI: Derfor går Siemens med opkøbstanker

Siemens hiver Goldman Sachs ind til muligt opkøb

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere