"Der er en flaskehals i forhold til ingeniører i øjeblikket"

Hver gang fynske Resolux opretter et datterselskab i udlandet, afføder det danske arbejdspladser. Det er dog svært at finde funktionærer til pladserne.
AF RITZAU FINANS

Over en årrække har fynske Resolux oprettet egne selskaber i udlandet for at understøtte sit globale salg af belysning og andre mekaniske dele til vindmølleindustrien. Men skal ekspansionen fortsætte, bliver der behov for ingeniører. Og dem er der få af.

Det fortæller Ole Teglgaard, adm. direktør hos Resolux, der ud over hovedkvarteret i Ørbæk på Fyn har produktion i Kina og Brasilien samt et salgsselskab i USA.

"Med udviklingen i dag er det ekstremt vigtigt, at vi har adgang til veluddannet arbejdskraft. Og der kan man sige, at der er en flaskehals i forhold til ingeniører i øjeblikket. Det er ikke lige så let at finde dygtige og erfarne ingeniører, som det har været," siger Ole Teglgaard.

Globalt har virksomheden i øjeblikket små 80 personer på lønningslisten. Til sammenligning var der 55 ved udgangen af 2014.

Langt størstedelen af medarbejderne er i dag funktionærer, der beskæftiger sig med administrativt eller teknisk arbejde, forklarer direktøren.

"Vores produktion er ret stabil. Vi producerer ganske vist mere år efter år, men vi bliver samtidig mere effektive. Vi har derfor stort set den samme medarbejderstab af timelønnede. Men hele vores funktionærstab, som primært består af ingeniører, vokser år efter år," siger han og uddyber:

"Der sker det, at når vi opretter et datterselskab i eksempelvis Brasilien med lokale arbejdspladser, afføder det som minimum tre-fire arbejdspladser i Danmark på grund af administration og kvalitetstjek af det brasilianske selskab. Dermed generer det også danske arbejdspladser."

Men som udviklingen i medarbejderantallet også indikerer, har Resolux foreløbig haft held med at ansætte ingeniører. Nogle af dem er erfarne, mens andre er nyuddannede og kommer med nogle andre kompetencer.

"Det giver noget aldersmæssig spredning, men mange af de nyuddannede ingeniører har også en anden tilgang til it-delen, end de lidt ældre ingeniører har i dag. Og det skal vi også profitere af og bruge i virksomheden," påpeger Ole Teglgaard.

Direktøren erkender imidlertid, at det ikke er nogen nem opgave at finde de rette folk på trods af hjælpen fra eksempelvis rekrutteringsbureauer.

Derfor overvejer Ørbæk-virksomheden, om den skal til at ansætte udenlandske ingeniører i virksomheden - blandt andet fordi der også bliver arbejdet en del med udlandet.

"Vi har ikke gjort det indtil nu, men det kan sagtens blive et af de næste skridt, at der kommer udenlandske ingeniører ind i virksomheden. Det vil også give god mening i en global virksomhed som vores, fordi vores koncernsprog er engelsk. Det kan sagtens være en mulighed," siger Ole Teglgaard.

Inden længe starter Resolux op med produktion i Sydafrika, og på den baggrund budgetterer det fynske selskab med at skulle finde to-tre nye funktionærer til at arbejde i Danmark.

(Ritzau Finans)

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også