EnergiWatch

Solar vokser og køber hollansk supply chain-specialist

"Rationalet bag opkøbet er først og fremmest vækst," siger Solars administrerende direktør efter at have opkøbt for op mod 220 mio. kr.

Solar har indgået en aftale om at købe MAG45, der er en hollandsk supply chain-specialist, fortæller sourcing- og servicevirksomheden i en meddelelse til fondsbørsen.

Det kommer til at koste Solar et variabelt beløb på maksimalt 160 mio. kr. samt et fast beløb på 60 mio. kr. at overtage 100 pct. af aktierne i MAG45.

Solar opjusterer forventningerne til 2015

Førstnævnte beløb afhænger af resultaterne for 2016, 2017 og 2018. Den totale pris ventes dermed at lægge sig på cirka 100 mio. kr. på gældfri basis, hvoraf 80 mio. kr. vil blive betalt ved købets afslutning, lyder det fra Solar.

"Da ekspansion af vores forretning er en vigtig del af Solars strategi om profitabel vækst, glæder vi os over købet af MAG45 og ser det som første skridt. Strategisk passer MAG45 godt ind - både i relation til vores fokus på sourcing og service og i forhold til vores interesse for øget eksponering på industriområdet. Rationalet bag opkøbet af MAG45 er først og fremmest vækst," siger Solars administrerende direktør, Anders Wilhjelm, i meddelelsen.

Solar finansierer købet gennem sine likviditetsreserver. Det ventes, at MAG45 vil bidrage med en EBITDA på 8-10 mio. kr. i 2016. Tallet er baseret på en omsætning på 340 mio. kr. og er normaliseret for overtagelses- og integrationsomkostninger. MAG45 havde i 2015 en omsætning på omkring 330 mio. kr.

Solar skinner stærkt hele vejen rundt

Selskabet, der har 160 ansatte og hovedsæde i Eindhoven, fortsætter under eget navn, og den nuværende ledelse vil fortsat have det fulde ansvar.

Solar-aktien falder mandag eftermiddag 4 pct. til 373,50 kr. efter nyheden om opkøbet.

Solar: Vi mærker ikke økonomisk opsving

Vestas-konkurrent får stor solcelleordre

Ny strategi skal give Gaia Solar et ekstra ben

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere