EnergiWatch

Siemens opjusterer efter stærkt første kvartal

Siemens' nettoresultat vokser med mere end 40 pct. i forhold til samme periode sidste år, men det er ikke vinddivisionen, der sender til himmels.

Den tyske industrikoncern Siemens opjusterer i et stærkt regnskab for første kvartal forventningerne til hele regnskabsåret 2015/16.

Selskabet venter nu en basal indtjening per aktie på 6,0-6,4 euro, mens det tidligere ventede et resultat på 5,9-6,2 euro per aktie.

I første kvartal nåede Siemens et nettoresultat på 1,6 mia. euro, hvilket var 42 pct. mere end i samme periode sidste år. Ordreindløbet har også været god i kvartalet, hvor det er steget 27 pct. til 22,8 mia. euro.

Siemens fyrer i Vejle - én chef flytter

Omsætningen landede på 18,9 mia. euro og lå dermed 8 pct. højere end realiseret i første kvartal af det foregående regnskabsår.

Inden for vindmølledelen, der hører under Wind Power and Renewables, faldt omsætningen 19 pct. til 1197 mio. euro, mens divisionens indtjening faldt 37 pct. til 51 mio. euro.

Kun ét vindmarked i verden boomer

Siemens sejlede suveræn sejrsgang i tysk rekordår

Siemens-selskab tav i 13 år om fejl bag møllekollaps

Politikere købte Siemens-møller med frikadeller

Siemens-chef om fyringsrunde: "Vi ser ikke så dramatisk på det"

 

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere