EnergiWatch

Dansk vindkapacitet voksede med godt 200 MW i 2015

Ifølge Vindmølleindustrien blev der trods et højtråbende mindretal sat 71 nye landvindmøller op sidste år.

Foto: Vestas

Den samlede danske vindkapacitet vokser fortsat, og der er udsigt til mere fremgang i 2016.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der henviser til nye tal fra Energistyrelsen.

Ifølge dem voksede kapaciteten herhjemme med 216,7 megawatt (MW) sidste år til samlet 5069,7 MW, og det er tilfredsstillende, om end ikke imponerende, lyder udmeldingen fra Vindmølleindustrien.

"Det er positivt, at det i 2015 er lykkes at få rejst 71 nye landvindmøller. 216,7 MW ny kapacitet er et godkendt årsresultat. Selv om det på ingen måde er nogen rekord, er der grund til at rose de kommuner, der i 2015 har løftet opgaven med planlægning for landvindmøller og trodset den til tider ophedede nabomodstand," siger Jan Hylleberg, der er administrerende direktør hos Vindmølleindustrien, i meddelelsen.

Klage: Vindmøller giver mig skæg og kraftig menstruation

Ifølge en undersøgelse foretaget af Megafon for Vindmølleindustrien i december sidste år mener 92 pct. af danskerne, at Danmark bør fortsætte udbygningen af vindenergi, mens den resterende del ikke ønsker flere udbygninger.

Men trods den lille andel af folk, der er i mod vindudbygninger, kan modstanden fortsat godt være en hæmsko for udviklingen af vindenergi, herhjemme, advarer Vindmølleindustrien.

"Danmark har vi den gode model, at det er kommunerne, der har ansvar for at finde plads til vindmøller. Det kan dog være en svær opgave, når mindretallet af modstandere ofte råber langt højere end det tavse flertal, som bakker op om udbygningen af vindenergi i Danmark," siger Jan Hylleberg.

Borgere protesterer mod store vindmøller i nabokommunen

 

Kritikere: Frit spil for kystnære havmølleparker

Omfattende protester mod kystnære havmølleparker

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere