EnergiWatch

Alstom får BNDES-godkendelse tilbage

Efter et halvt år ude i kulden får Alstom til marts vigtig brasiliansk godkendelse tilbage.

Kunder til vindmøller fra fransk-amerikanske Alstom kan nu snart igen få billig finansiering i Brasilien. I følge fagmediet Recharge står Alstom til at genvinde den afgørende BNDES-godkendelse til marts - efter et halvt års suspension.

Recharge erfarer desuden, at Alstom ikke mistede sin BNDES-godkendelse, fordi selskabet fejlede i opbygningen af en lokal opbygning af underleverandører. I stedet mistede Alstom BNDES fordi en enkelt af selskabets leverede møller ikke levede op til de brasilianske myndigheders krav om lokalt indhold.

Med Alstom tilbage på det brasilianske marked har Vestas udsigt til styrket konkurrence på det vigtige, sydamerikanske marked. Vestas kunne i december 2015 fortælle, at selskabet var blevet BNDES-godkent. Godkendelsen er afgørende for succes på det brasilianske vindmarked, da den giver kunderne til møllerne mulighed for at opnå billig finansiering.

Vestas mistede sin BNDES-godkendelse tilbage i 2012, hvor reglerne blev strammet. Vestas har bl.a. investeret 240 mio. kr. og indgået partnerskaber i det sydamerikanske land for igen at leve op til kravene.

Nordex sikrer sig nye milliarder

Vestas på vej mod ordre i Brasilien

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere