EnergiWatch

Siemens dominerede canadisk vindmarked i 2015

Canada foretrak klart møllerne fra dansk-tyske Siemens Wind Power sidste år.

Siemens Wind Power leverede næsten halvdelen af den møllekapacitet på 1506 megawatt, der sidste år blev opstillet i Canada.

Det viser tal fra den canadiske vindmølleforening, Canwea. I alt blev der i Canada sidste år idriftsat 36 vindmølleprojekter, hvilket bragte den samlede installerede vindenergikapacitet i landet op på 11.205 megawatt.

Seks vindmølleproducenter stod bag leverancerne til det canadiske marked i 2015. Siemens anførte installationerne med tæt ved 50 pct., efterfulgt af Senvion, GE Renewable Energy, Enercon, Acciona og Vestas, skriver vindmølleforeningen.

"Canadas nye vindmølleprojekter i 2015 repræsenterer over 3 mia. dollar i investeringer. Når vi kigger fremad venter vi, at der vil blive installeret mindst yderligere 1000 megawatt frem til udgangen af 2016," siger Robert Hornung, der er chef for CANWEA.

Siemens bekræfter amerikansk megaordre

Senvion stiller nænsomt møller op i Frankrig

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere