EnergiWatch

Nordea spår muligt NKT-frasalg

Et frasalg af kabeldivisionen vil synliggøre værdien i NKT, mener analytiker fra Nordea, der vurderer at det er en mulighed i år.

Foto: NKT

Aktien i NKT er blandt Nordeas foretrukne, og specielt to forhold taler ifølge banken for et spændende år for selskabet. Det ene er muligheden for et frasalg af kabeldivisionen, hvilket vil kunne synliggøre værdi. Dertil kommer muligheden for positive overraskelser hos selskabets andet forretningsben, Nilfisk.

"Vi vurderer, at der er mulighed for et frasalg af NKT Cables i år, og at et sådant med stor sandsynlighed vil blive en positiv kurstrigger for aktien. NKT er lavt prissat, og det, vurderer vi, skyldes NKT Cables," siger senioraktiespecialist Michael Borre fra Nordea.

Han peger på, at aktiemarkedet prissætter selskaber sammenlignelige med Nilfisk væsentligt højere end selskaber sammenlignelige med Cables. For selskaber med eksponering til kabelindustrien vil aktiemarkedet typisk kun betale 0,5x omsætningen, mens selskaber, som producerer rengøringsmaskiner, i gennemsnit er prissat dobbelt så højt ifølge Nordeas beregninger.

NKT prissættes som ren kabelbutik

"Lige nu prissættes NKT som om hele forretningen var i kabelindustrien. Frasælges NKT Cables, ser vi derfor potentiale for, at aktiemarkedet vil prissætte den fortsættende forretning væsentligt højere. NKT Cables overraskede positivt sidste år og er nu mere salgsklar end nogensinde før," siger Michael Borre.

Det andet forhold, der kan gøre 2016 til et spændende år for NKT og selskabets aktie, er positive overraskelser fra Nilfisk, som i 2015 ellers var den store skuffelse. Nilfisks driftsmarginal faldt således fra 9,8 pct. i 2014 til forventet 6,8 pct. i 2015.

"Nordea Markets venter nu kun en beskeden stigning i driftsmarginalen i år til 7,5 pct., hvilket stadig vil være langt under niveauet i 2014. En bedring i Nilfisks resultater er således kun i ringe grad indregnet i estimaterne, og det kan sætte rammen for positive overraskelser i 2016," vurderer Michael Borre.

En del af det dårlige resultat i 2015 skyldtes store investeringer i flere salgsfolk og et bredere servicetilbud til kunderne. Endnu har disse investeringer ikke båret frugt, og det er i høj grad den primære risikofaktor i aktien lige nu, ifølge Borre.

"Den lave prissætning og de forsigtige estimater betyder dog, at vi vurderer, at det er attraktivt at tage denne risiko. Selv små positive resultater vil være bedre, end det markedet indregner i aktiekursen på det nuværende niveau," siger Michael Borre.

NKT-konkurrent får millionordre

NKT: Aktien falder efter nedjustering

NKT-direktør positiv omkring Produkt

Timingen dårlig for NKT

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs