EnergiWatch

Vestas: Vingeaftale skal sikre fleksibilitet og skalerbarhed

Aftalen med den amerikanske producent TPI Composites om vingeproduktion skal sikre, at Vestas kan møde efterspørgslen på V126-møllen.

Vestas' nye aftale med TPI Composites om outsourcing af produktion af V126-vinger til den amerikanske producent skal først og fremmest sikre, at Vestas kan møde den ventede efterspørgsel på møllen. Derudover handler det om at skabe en fleksibel og skalerbar produktion, siger Vestas' kommunikationschef Michael Zarin til Ritzau Finans.

Vestas indgår indkøbsaftale om vinger

"Vi outsourcer en del af vores vingeproduktion for at sikre, at vi kan møde kundernes efterspørgsel, samtidig med at vi fastholder et fleksibelt og skalerbart produktionssetup. Dette er et vigtigt element i vores samlede supply chain-strategi. Den nye aftale med TPI supplerer en tilsvarende aftale, vi har med dem i Kina. Vi arbejder også med Aeris om vingeproduktion i Brasilien," siger Michael Zarin.

Vestas flytter vingeproduktion til V110 til Kina

TPI kommer til at producere V126-vingerne på en tyrkisk fabrik, der ventes at komme i drift sent i 2016. Aftalen omfatter markederne i EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) men det forhold, at produktionen finder sted i Tyrkiet, vil i særdeleshed styrke Vestas på netop dette marked, vurderer aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

"Tyrkiet er et ekstremt spændende marked, og det er et marked, hvor man godt kunne komme til at høre noget mere fra Vestas. Faktisk kunne man forestille sig, at det her er en forløber for, at der kommer ordrer fra Tyrkiet til Vestas. Det giver helt klart Vestas noget at kunne sige, at der følger arbejdspladser i Tyrkiet med, når der bliver opført vindmøller i landet," siger Jacob Pedersen.

Vestas fremhæver Tyrkiet

Vestas får 46,2 MW-ordre fra tyrkiske Sehzade Enerji

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere