EnergiWatch

Medie: Siemens bygger vingefabrik i Marokko for millioner

Tyskerne er klar til at investere et trecifret millionbeløb på vingefabrikken.

Foto: bard

Den tyske vindgigant Siemens vil til marts næste år påbegynde byggeriet af en fabrik i Marokko, der skal producere vinger til vindmøller.

Siemens investerer 100 mio. euro, svarende til 745,7 mio. kr., i fabrikken.

Det skriver erhvervsmediet Seenews.

Vinge-fabrikken skal ligge ved byen Tanger i den nordlige del af landet og ventes årligt at producere 600 vinger. Det er meningen, at produktionen af vinger skal starte i februar 2017.

Opførelsen af den nye fabrik kommer i kølvandet af, at Siemens tidligere på måneden vandt en budrunde på at levere møller med en samlet kapacitet på 850 megawatt til Marokko.

De 850 megawatt skal fordeles over fem projekter spredt ud over hele landet. Det er meningen, at de fem projekter skal tages i brug i perioden 2017-2020.

Ud over at producere vindmøllevinger til projekterne i Marokko vil Siemens også producere vinger, som skal eksporteres til projekter i Tyskland, Sverige, Italien og Sydafrika, skriver erhvervsmediet.

Vestas får kinesisk ordre

Året i opkøb og andre julegaver

Siemens får megaordre i USA

Vestas henter stor skotsk julegave

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere