EnergiWatch

Siemens-park snurrer igen efter knækket vindmølle

Efter den ene vindmølle på Paludan Flak i lørdags knak og røg i havet er de resterende nu i drift igen. Men haveriet bliver "voldsomt dyrt" konstaterer formand.

Foto: Wiki Opencommons

Paludan Flak ud for Samsø er i drift igen. Lørdag formiddag knak den ene af havmølleparkens 10 2,5MW Bonus/Siemens-møller ved tårnflangen, hvilket både fik møllehus og vinger på den ramte mølle til at styrte i havet og satte de øvrige 9 møller ud af drift. Men efter seks dages nedetid kom den sidste af møllerne torsdag tilbage i svingninger.

Siemens-mølle på Samsø knækket

"Vi har været ude og tjekke svejsningerne på de øvrige møller og har fået ok fra Siemens side til at sætte dem i drift igen. På grund af en træls strømafbrydelse på Samsø under stormen har der været lidt bøvl med at få dem op at køre igen, men nu har vi fået den sidste i gang igen," siger formanden for Samsø Havvind, Jørgen Tranberg.

Den nedstyrtede og totalskadede vindmølle er også blevet undersøgt. Dels har der været et hold oppe i toppen af det beskadigede tårn, og dels er møllens såkaldte sorte boks, der indeholder data fra de sidste 10 minutter inden hændelsen, fundet og sendt til Siemens i Brande der skal udarbejde en haverirapport.

Den skal vindmølleproducenten redegøre for på et møde mandag formiddag med deltagelse af mølleejerne, en repræsentant for Energistyrelsens godkendelsessekretariat for vindmøller samt forsikringsselskabet Codan. Haveriet er foreløbigt blevet anmeldt til forsikringsselskabet, men hvem der ender med slutregningen for såvel den defekte mølle som tabet efter nedetiden er endnu uvist.

Det samme er den præcise slutpris for uheldet. Men Jørgen Tranberg vurderer, at det under alle omstændigheder bliver en relativt betragtelig sum.

"Det bliver voldsomt dyrt, for nu at bruge et pænt udtryk," konstaterer han.

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs