EnergiWatch

Svenskere indgår elsalgsaftale med Google

Vestas-kunden Eolus har indgået strømaftale med internetgiganten på 76MW stor ny park.

Foto: Kent Larsson, ABvee

Den svenske vindparkudvikler Eolus, der flere gange tidligere har købt møller af Vestas, har indgået en aftale med internetgiganten Google om salg af strøm fra den 76 megawatt store vindpark, Jenåsen, over en tiårig periode.

"Den langsigtede elhandelsaftale gør, at Eolus kan påbegynde bygningen af vindparken i løbet af 2016, og at Eolus kan tilbyde investorer en interessant investeringsmulighed," fremgår det af en meddelelse fra det svenske selskab.

Eolus regner med, at vindmølleparken kan tages i drift i foråret 2018.

Det er den anden elhandelsaftale, som Eolus har indgået med Google. Den første blev underskrevet i januar 2014 og vedrørte fire vindparker i det sydlige Sverige, som blev idriftsat i 2014 og 2015.

Her er Vestas' ordrer i 2015

Svenske venner lægger ny ordre ind hos Vestas

Svensk vindmølleejer tvunget til nedskrivninger

Vestas-kunde nærmere realisering af norsk gigantprojekt

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs