EnergiWatch

Siemens-mølle på Samsø knækket

Produktionen på den 23MW store havvindmøllepark Paludans Flak er gået i stå efter et af møllehusene lørdag blev revet af og røg i havet.

Foto: Wiki Opencommons

Havmølleparken Paludans Flak fik den værst tænkelige generalprøve til søndagens storm. For lørdag knækkede mølle nummer 7 af de 10 2,3MW-møller ved flangen, hvilket fik møllehus og dertil påmonterede vinger til at styrte i havet og lægge hele parkens produktion død på ubestemt tid. Hvilket altså foruden selve omkostningerne til møllen vil medføre tabt produktion for ejerne, Paludans Flak I/S.

DR skrev først om episoden, hvis præcise årsag imidlertid endnu ikke kendes. Mandag formiddag er en servicebåd i vandet for at finde den nedstyrtede nacelles "sorte boks", der skal bidrage med data om, hvad der skete i de 10 minutter op til uheldet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs