Dansk vingeproducent satser stort i Indien

LM Wind Power styrker tilstedeværelsen på det indiske vækstmarked med endnu en fabrik til lange vinger for en specifik kunde.
Foto: LM Wind Power
Foto: LM Wind Power

Den danske vindindustri ser ud til for alvor at gå på vingerne i Indien. Blot to uger efter at Vestas annoncerede sin plan om at opføre en indisk vingefabrik meddeler LM Wind Power, at også vingeproducenten er i gang med at bygge nyt produktionsanlæg i det enorme vækstland.

Vestas bygger ny fabrik i Indien

Fabrikken kommer til at ligge ved byen Vadodara lidt nord for Indiens finansielle centrum, Mumbai, i delstaten Gujarat, og kommer i første omgang til at beskæftige godt 300 lokale arbejdere.

Det er imidlertid ikke udsigten til billig arbejdskraft, der får LM Wind Power til at bygge i Indien, men derimod udsigten til at få del i produktionen af de 60GW, som landets energiminister i sidste uge meldte ud var målet for 2020. Fabrikken skal således servicere lokalmarkedet og især de det ekspanderende vindmøllemarked i de nordlige dele af Indien.

Indien fremskynder enorme vind- og solinvesteringer

Op til 60 meters vinger

I forvejen har LM været til stede i Indien siden 1993, hvor selskabet i det sydlige Indien aktuelt driver en vingefabrik i Dobaspet samt et udviklingskontor i Bangalore.

"LM Wind Power og dets kunder har været pionerer i at hjælpe med at udvikle den indiske vindindustri igennem mere end 20 år og har kontinuerligt introduceret ny teknologi og førsteklasses produktionsmetoder. Vadodara-anlægget er et yderligere engagement i dette vigtige marked og støtter direkte en kundes ambitiøse vækstplaner i Indien," siger LM Wind Powers adm. direktør Marc de Jong i meddelelsen, uden dog at nævne hvem, denne kunde er.

Foruden markedsfokusset bliver der også et helt særligt produktionsfokus på den kommende fabrik. Den dimensioneres således til at lave vinger på op til 60 meters længde - men med plads til udvidelse, fastslås det i meddelelsen. Klog af skade, eftersom LM især i Amerika har kæmpet med at kunne levere tilstrækkeligt lange vinger i de seneste år.

Trods medvind går LM Wind Power i rødt

Indien vil give vindmøller afgifsfritagelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også