EnergiWatch

NKT-direktør positiv omkring Produkt

Selv om NKT Cables oplever midlertidig tilbagegang trækker ikke kun Europa med også Østeuropa i den rigtige retning, fastslår direktør.

Foto: NKT, pressefoto

NKT fastholder forventningerne til sin kabeldivision for hele året efter et tredje kvartal, hvor den organiske vækst blev opgjort til minus 12 pct. Udviklingen er helt som forventet i tredje kvartal, hvor overgangen til produktionen af et nyt stort kabel til Race Bank offshore vindpark dog koster på omsætningen.

"Udviklingen er fuldstændig som forventet, så man skal ikke lægge noget i den negative vækst i kvartalet. Vi kom jo ud af første halvår med 12 pct. vækst og har guidet 5 pct. for hele året - og det kræver så, at man har negativ vækst i andet halvår. Vi færdiggjorde i det forrige kvartal en lang række projekter og er nu gået i gang med at producere det her nye Race Bank-projekt. På den måde, som projekter eksekveres, trækker det ikke så meget omsætning i starten," siger NKT Cables administrerende direktør, Michael Hedegaard Lyng, til Ritzau Finans.

Overgangen fra aflevering af de tidligere projekter til påbegyndelse af produktionen af Race Bank er årsagen til, at den organiske vækst i Projekt-forretningen er opgjort til minus 32 pct. i tredje kvartal. Ser man på årets første ni måneder samlet set har den del imidlertid skabt en organisk vækst på 21 pct.

Ikke megen vækst i Norden

I tredje kvartal lyser Produkt-forretningen i NKT Cables op med en positiv organisk vækst på 10 pct.

"Det er i særdeleshed Europa og Østeuropa-markederne, der trækker rigtig godt med vækst. Om det lige bliver 10 pct. også fremadrettet skal jeg ikke kunne sige, men vi forventer, at de positive trends, vi ser i Europa og Østeuropa, på de markeder, hvor vi er stærke, fortsætter her de næste kvartaler. På de nordiske markeder, Danmark, Sverige og Norge, er der ikke så meget vækst endnu - men der er dog en svag bedring i visse segmenter der," siger Michael Hedegaard Lyng.

For hele 2015 venter NKT Cables fortsat en organisk vækst på 5 pct. og en operationel EBITDA-margin på omkring 9 pct.

"Samlet set er vi rigtigt godt tilfredse med udviklingen med Cables, og det er i store træk fuldstændig på niveau med forventningerne," konkluderer Michael Hedegaard Lyng om udviklingen i tredje kvartal.

Timingen dårlig for NKT

NKT får ordre på 400 millioner

NKT spår vindmarkedet stor vækst frem mod 2020

Analytiker forudser frasalg i NKT

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs