EnergiWatch

Årsag til Vestas-ulykke fundet

Ulykken der i forrige uge kostede en ansat på Vestas' fabrik i Videbæk livet skal være en påmindelse om at sætte sikkerheden først, fastslår Anders Runevad.

Foto: Vestas

Det var et uheld under flytningen af et koblingsstykke til en vinge, der for 10 dage siden kostede en medarbejder hos Vestas livet. Ved en fejltagelse blev det tunge element flyttet i modsat retning af planlagt, hvorpå det ramte og tog livet af en kvindelig ansat, der sammen med en kollega var i gang med flytningen. Det oplyser Vestas efter at have undersøgt årsagen til ulykken.

"Vi er alle utroligt bedrøvede over ulykken. Det er en tragedie, der ikke burde have fundet sted, og jeg sender min dybeste medfølelse til den afdøde og hendes familie," siger adm. direktør Anders Runevad.

"Denne ulykke er en påmindelse til os alle i Vestas om at vi altid må sætte sikkerheden først for at forhindre skader og tab af menneskeliv - uanset hvor i Vestas, vi arbejder. Vi foretager ændringer i arbejdsprocedurer og standarder for at forebygge noget sådant fra at ske igen."

Blandt andet vil Vestas oven på undersøgelsen standardisere risikovurdering og arbejdsanvisninger i alle løfteopgaver, revurdere risikodesignet, hvis bygninger skal bruges til andre formål samt opstille bomme og bruge observatører til at sikre, at der ikke befinder sig personel i løfteområder. Samtlige initiativer skal implementeres på alle selskabets anlæg.

Arbejdsulykke hos Vestas koster kvinde livet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere