EnergiWatch

Siemens henter britisk storordre

Vindmølleproducenten har vundet galop-løbet om en 336MW stor havvindmøllepark i Storbritannien med god hjælp fra sig selv.

Foto: Siemens

Den dansk/tyske vindmølleproducent Siemens Wind Power har sikret sig en stor ordre i britiske vande. Det er det 336MW store projekt Galloper, der er en udvidelsespark til Greater Gabbard-havvindmølleparken, som Siemens skal levere 56 af sine 6MW-møller til. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

UK åbner voldsomt forsinket havmøllepark

Parken, der ligger ved Englands sydøstlige kyst, opføres af det tyske energiselskab RWE med finansiel opbakning af UK Green Investment Bank, Macquire Capital - og Siemens Financial Services. Hver påtager sig en fjerdedel af havvindparkens omkostninger på 1,5 mia. pund.

"Vi er glade over, at Siemens igen skal levere seksmegawatt-vindmøller til en britisk havvindmøllepark," siger Siemens Wind Powers direktør for offshore, Michael Hannibal.

Genoplivet park

Vindmølleproducenten skal efter planen begynde opsætningen af møllerne i maj 2017, mens projektet skal være i fulde omdrejningen marts 2018. Årsagen til den hurtige proces fra installationen af første mølle til færdiggørelsen er, så parken kan godkendes til støtteordningen ROC (Renewable Obligations Certificates) fra den britiske runde 2,5.

Udvidelsesparken har således længere tid på projektbagen, hvor det flere gange har været tæt på at lide druknedøen. Forrige marts trak det skotske energiselskab SSE sig fra Galloper, mens RWE selv, en stopper for udviklingen af parken på grund af kvaler med at nå myndighedernes finansielle deadlines for projektet.

Det er også gået rigtigt hurtigt med at få finansieringen på plads, fastslår Siemens. Ikke blot selskabets egen fjerdedel, men også i form af at støtte RWE med udviklingsmidler i perioden op til, at finansieringen blev endeligt sikret.

Hastig tillid

"Hastigheden hvormed vi opnåede den endelige finansielle sikring, der inkluderede sikring af låneinvesteringer fra en vifte af kommercielle udlånere, er vidnesbyrd om markedets appetit for velstrukturerede havvind-investeringer og dets tillid til Siemens tekniske og finansielle ekspertise i denne sektor," lyder det fra direktøren for Siemens Financial Services' energifinansiering, Kirk Edelman.

Selv om det altså går hurtigt med den nye ordre, så bør vingerne dog kunne nås at blive produceret på Siemens Wind Powers nye engelske fabrik i Hull. Den ventes at stå klar næste efterår og gå i produktion i begyndelsen af 2017. På fabrikken skal der nemlig produceres 6MW-vinger.

Siemens afviser dansk exit

Siemens nye havvåben skal skyde politiske mål i vejret

Siemens vinder største britiske ordre hidtil

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs