EnergiWatch

Amerikanere peger på Siemens til havprojekt

Et af USA's første havvindmølleprojekter ser nu ud til at blive med deltagelse af Siemens Wind Power i stedet for kinesisk selskab.

Foto: DanTysk

Siemens Wind Power ser ud til at skulle levere seks 4 MW store havvindmøller til det amerikanske Atlantic City-havvindmølleprojekt, som er under udvikling af firmaet Fishermen’s Energy.

Det skriver Recharge om det i alt 24 MW store projekt, som skal ligge ud for den amerikanske stat New Jersey.

Oprindeligt var det kinesiske vindmølleselskab XEMC og dets XD115-5MW-møller valgt som foretrukken leverandør til havvindmølleparken, som står til at blive en af de første på amerikansk havbund. Men angiveligt har det været svært at overbevise myndighederne om, at den kinesiske løsning var en god ide.

I stedet har lokale Board of Public Utilities flere gange afvist at tildele projektet støtte - bl.a. fordi myndighederne ikke har haft tiltro til de finansielle forhold omkring XEMC og til selskabets møller.

Derfor sker udskiftningen af mølleleverandøren primært for at få de nødvendige godkendelserne igennem, skriver nyhedssitet.

"Vi er glade for det hårde arbejde, som vores tidligere mølleproducent XEMC har givet til New Jersey for at opbygge et marked her,"udtaler Chris Wissemann, topchef i Fishermen’s Energy.

“Vi er nu begyndt at arbejde med Siemens om at bruge deres 4 MW-møller - en mølletype, som er lederen rundt omkring i verden, og en som er ideel til vandet ud for New Jerseys kyst."

XEMC skulle også have leveret en stor del af finansieringen til projektet, men det er endnu usikkert, om Siemens også skal overtage her.

Dong udsteder kontrakt på Walney

Dong sprænger nazi-bomber i jagt på grønt guld

Danmarks - måske - største vindmøllepark er rejst

Tysk kabelproducent får aktieprygl efter nedjustering

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs