EnergiWatch

A2Sea får sin første ordre i Asien

Det danske rederi skal rejse møller med en samlet kapacitet for fire MW. Ordrens beskedne omfang til trods besynger selskabet det fremtidige offshoremarked på kontinentet.

Det er et lille skridt for ordrebogen hos det danske serviceredderi A2Sea, når man med en aftale om at installere to offshoremøller i Taiwan, men det er et stort skridt for den europæiske industri af underleverandører til vindbranchen.

Sådan opsummerer det Dong og Siemens-ejede selskab en ny ordre på Taiwans Formosa 1-vindmøllepark. Hele farmen bliver opført i to faser, og den samlede kapacitet er på 124 MW.

For A2Sea indebærer første fase af projektet at rejse to fundamenter og Siemens-møller for i alt fire MW. Det arbejde forventer at være afsluttet til næste år, hvor parken vil levere den første strøm.

"Vi er meget stolte af at være det første europæiske offshore serviceselskab, der skal installere vindmøller i Asien. Det er et vigtigt skridt for vores selskab. En stor del af det fremtidige offshoremarked ligger i Asien, og derfor er den løbende udvikling og vækst her naturligvis vigtigt for A2Sea," siger Jens Frederik Hansen, administrerende direktør i A2Sea, i en pressemeddelelse.

Siemens og Dong vinder patentsag over tysk mølleproducent

A2Sea skal opføre Race Bank

Dong afslutter Burbo Bank-kontrakter

Forsinkede projekter koster Bladt overskuddet

Forsiden lige nu

NKT-formand: Stort arbejde at genvinde investorernes tillid

Med udsigt til et elendigt 2018 – og sandsynligvis et rædselsfuldt 2019 – skal alle kræfter nu sættes ind på at gøre NKT lettere at forstå for investorerne. Samtidig skal selskabet vinde svære kampe om lukrative ordrer, lyder det fra formand.

Goldwind matcher Siemens Gamesa i Kina

Den kinesiske mølleproducent introducerer markant opgradering af satsningen til søs med tre nye havmøller, mens også en landmølle til lave vindforhold føjes til porteføljen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere