EnergiWatch

Dansk havvind er blandt Europas mest attraktive

Den danske støtteordning gør opstilling af havvind mere attraktiv for investorer end ved de fleste udenlandske kyster ifølge ny rapport. Men det er også til gavn for andre.

Foto: Siemens

Sammen med Storbritannien er Danmark det mest attraktive sted at opstille havvindmøller i Europa. Det konkluderer en rapport som PwC har foretaget for det hollandske offshore-konsortium TKI Wind op Zee. Den sammenligner støtteforhold i seks vesteuropæiske offshorenationer, der også inkluderer Tyskland, Frankrig, Belgien og Holland, for at analyse, hvor risikoprofilen er bedst for investorer.

PwC konstaterer, at alle seks landes støttemetoder har relativt lave risikoprofiler. Men der er forskelle, som har indflydelse på investorernes risikoniveau, noteres det, som f.eks. at den hollandske model med et loft for elpriser kan resultere i, at støtten ikke er tilstrækkelig til at dække udgifterne. Omvendt er investorer i Holland garanteret subsidier for fuldlasttimer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs