EnergiWatch

Medie: Vestas-top mistænkt i sag om skjulte milliardlån

En række personer i den tidligere Vestas-ledelse havde et mistænkeligt tæt forhold til de hemmelige milliardlån, som selskabet ydede til vindprojekter uden at fortælle det til markedet. En intern undersøgelse kunne dog ikke finde beviser.

Foto: Vestas

En række nøglepersoner i den tidligere Vestas-top blev for få år siden mistænkt for at være alt for tæt knyttet til en række projektselskaber i Central- og Østeuropa, som Vestas havde ydet milliardstore lån og garantier til. Det skriver Børsen fredag på baggrund af materiale fra den tidligere sag mod den forhenværende CFO i Vestas, Henrik Nørremark.

Mistanken var, at en række centrale Vestas-folk via stråmænd havde været en del af projekterne, som endte med at koste Vestas mange penge - alt sammen uden at den danske vindproducent oplyste det i dets regnskaber. De mistænkte personer var bl.a. tidligere topchef Johannes Poulsen, finansdirektør Henrik Nørremark, den tidligere chef og tidligere CFO for Vestas Central Europe, Hans Jørn Rieks og Martin Heimes, samt flere af deres familiemedlemmer.

Avis: Vestas ydede hemmelige lån for milliarder

"Der var en tilbagevendende mistanke hos visse medlemmer af ledelsen i Vestas om, at Hans Jørn Rieks og Henrik Nørremark – og muligt Johannes Poulsen (...) – lavede et spin-off på Vestas' forretningsaktiviteter," har Vestas' nuværende bestyrelsesformand, Bert Nordberg, sagt til politiet ifølge Børsen.

På baggrund af et internt anonymt tip indledte Vestas i 2011 en undersøgelse af sagen, men revisionsfirmaet PWC kunne ikke finde fældende beviser, men påpegede, at der var sket transaktioner, som "umiddelbart fremstod mistænkelige," samt at det ikke var muligt at eftertjekke alle oplysninger i sagen, da revisionsfirmaet kun havde adgang til Vestas' bogføringsmateriale. Til avisen afviser de mistænkte personer at have gjort noget ulovligt.

Afrikansk ordre i støbeskeen hos Vestas

Siemens skal levere møller til vindpark i Taiwan

GE og kinesere i fælles afrikansk front

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere