EnergiWatch

Gigantisk Vestas-projekt i fare

Storbritanniens største offshore-projekt på 970MW, hvor MHI Vestas er foretrukken leverandør, risikerer at blive afvist af myndighederne.

Foto: MHI-Vestas, PR

Storbritanniens største havvindmølleprojekt står til at blive afvist. Det skriver den britiske avis The Telegraphs ofte velinformerede energiredaktør Emily Gosden med henvisning til unavngivne kilder. Det er EDF og Enecos potentielt 970MW store Navitus Bay ud for Englands sydlige kyst, der risikerer at blive skrottet af frygt for, at opførelsen kan true området Juressic Coasts plads på Unescos Verdensarvsliste.

Projektet stod imidlertid ikke kun til at blive Storbritanniens største havvindmøllepark. Det stod samtidig til at blive det helt store gennembrud for MHI Vestas' V164-mølle, da det dansk-japanske jointventure i maj blev valgt som foretrukken leverandør. Efter planen skulle der leveres op mod 121 af de store 8MW-møller til Navitus Bay, såfremt ordren faldt på plads.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs