EnergiWatch

Bank: Nu skal du købe Vestas-aktier

Den danske mølleproducent er prissat for lavt lige nu, mener Handelsbanken. Nordea skriver, at Vestas går en højprofitabel tid i møde.

Trods en strøm af ordreannonceringer er aktien i Vestas faldet mere end 6 pct. den seneste måned, og det vurderer Handelsbanken giver en god købsmulighed.

"Vi venter, at Vestas vil annoncere flere ordrer i den kommende fremtid til gavn for aktiekursen. Kombinationen af dette, en forventning om at Vestas vil opjustere sine forventninger i forbindelse med 3. kvartalsrapporteringen og en attraktiv prisfastsættelse gør, at vi vurderer, at det seneste tilbagefald er et godt opkøbstidspunkt," skriver Handelsbanken i en kommentar.

Her er Vestas' ordrer i 2015 

Foreløbig har Vestas i tredje kvartal annonceret vindmølleordrer på 538 megawatt. Den seneste ordre blev annonceret fredag, hvor Vestas modtog en bestilling fra Tyskland på 40 megawatt.

Vestas-aktien stiger mandag 0,7 pct. til 354 kr., men blev i midten af august handlet i niveauet 386 kr., før nedturen satte ind.

Udvikler udsætter Vestas-ordre

Handelsbanken har siden maj haft anbefalingen "akkumuler" af Vestas-aktien. Bankens nuværende kursmål er 425 kr.

Også hos Nordea er der mandag morgen en positiv stemning omkring den danske mølleproducent. Banken skriver i sin morgenkommentar til det danske aktiemarked, at særligt det amerikanske marked vil løfte Vestas og konkurrenterne hos Siemens og GE.

"Konklusionen er, at der fortsat er fuld fart på det amerikanske marked, og de store vindturbineproducenter Vestas, GE Wind og Siemens kan mere eller mindre melde udsolgt for 2015-16," lyder det.

Vindudvikler dropper Danmark og flytter til Frankrig

Banken mener, at Vestas dermed kommer til at have en god udnyttelse af sine produktionsfaciliteter, og det smitter positivt af på indtjeningsmarginerne.

"Vores analytikers indtjeningsforventninger til Vestas er allerede højere end de generelle forventninger i markedet, og vi forventer, at se fortsatte opjusteringer, der vil understøtte aktiekursen," skriver Nordea.

Vestas leverer igen til det tyske folk

Nordisk vindkraftudbygning ramt af lave elpriser

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs