EnergiWatch

Bank: Mulig overraskelse lurer i Vestas-regnskab

Der kan være lagt op til positive nyheder når Vestas på onsdag kommer med regnskab.

Foto: MHI-Vestas, PR

Der kan være lagt op til en positiv overraskelse fra Vestas, når vindmølleproducenten onsdag i denne uge kommer med regnskab for andet kvartal.

Aktieanalytikernes forventninger synes i hvert fald en anelse konservative, vurderer Alm. Brand Markets, der forud for regnskabet løfter kursmålet for Vestas-aktien med en halvtredser til 420 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

"Vi ser Vestas på de fleste parametre slå forventningerne, hvis de i kvartalet følger de indikationer, vi har set fra konkurrenter og markedsdata. Vi forventer, at Vestas vil opjustere årets forventninger til pengestrømmene, men venter med yderligere opjusteringer af de driftsrelaterede nøgletal," skriver aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen i en analyse.

Vestas venter i 2015 frie pengestrømme i niveauet 600 mio. euro, mens Alm. Brand Markets venter pengestrømme i niveauet 800 mio. euro.

Banken er dermed noget mere optimistisk end aktieanalytikerne generelt, der regner med pengestrømme på omkring 690 mio. euro, viser tal fra Ritzau Estimates.

Ud over positive forventninger til Vestas' pengestrømme peger Michael Friis Jørgensen på, at det gode ordremomentum, som Vestas har haft i 2015, også kan fortsætte næste år, hvilket kan være med til at understøtte aktien.

"Vi ser fortsat stærkt ordremomentum give mulighed for yderligere løft, men ikke i samme omfang som i første halvdel af 2015," skriver Michael Friis Jørgensen.

Med løftet af kursmålet vurderer Alm. Brand Markets, at der er plads til yderligere fremgang for Vestas-aktien, selvom den er steget 66 pct. i år. Vestas-aktien koster mandag 375,10 kr.

Vestas skifter chef for Centraleuropa 

Trods medvind går LM Wind Power i rødt 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs