PTC igen på dagsordenen i USA

Den amerikanske støtte til vindenergi bliver taget til debat i Senatet tirsdag.
RITZAU FINANS

De amerikanske politikere i Kongressen skal snart igen diskutere støtteordninger til blandt andet vindenergi.

Den såkaldte Production Tax Credit (PTC), der giver vindmølleejere en skatterabat, er en af i alt 13 energirelaterede skatteordninger, som Senatets finanskomité vil lægge på bordet til debat i Senatet tirsdag.

Det skriver Bloomberg BNA.

Ifølge den republikanske senator Chuck Grassley fra en af landets allermest vindmøllevenlige stater, Iowa, vil netop vind-PTC'en møde særlig hård modstand, når det samlede lovforslag skal debatteres.

USAs ambassadør i Danmark håber på PTC-forlængelse

Der er da også allerede et andet lovforslag fremsat af en gruppe senatorer, der foreslår at slå PTC-ordningen ihjel, skriver banken Barclays.

"For Vestas og andre vindspillere ville en forlængelse til og med 2016 betyde, at ordrer muligvis kunne modtages i 2017 og møller installeres i 2018, hvis skattemyndighederne bruger samme vilkår som før. Den tidligere ordning udløb i december 2014, men har muliggjort installationer i 2016 og ordrer i 2015 under visse betingelser," skriver Barclays' analytikere.

PTC står for production tax credit og giver investorer i en vindmøllepark en skatterabat på 23 dollar per megawatttime produceret vindstrøm i de første ti år.

Analytiker: Heftige Vestas-ordrer tyder på skævt år

Ordningen blev etableret tilbage i 1992, og den har ni gange i tidens løb fået lov til at løbe ud, inden den er blevet forlænget af de amerikanske politikere.

PTC'en blev dog ændret i den seneste forlængelse, til og med 2014, så projekter blot skulle være påbegyndt på tidspunktet for udløb. Derfor har effekten af ordningen reelt virkning til udgangen af næste år, hvor de sidste projekter, der er kvalificeret til støtte, står færdige.

Vestas har i 2015 annonceret ordrer med en kapacitet på 1575 megawatt (MW) i USA ud af en samlet ordreindgang på 4289 MW. Samtidig har selskabet uudnyttede rammeaftaler med et potentiale på mere end 2000 MW i yderligere ordrer.

Vestas tæt på amerikansk storordre efter ejerskifte

Republikaner blæser til kamp mod PTC

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også