EnergiWatch

Mexicansk jackpot til Vestas

Det danske vindmølleselskab har modtaget en ordre på næsten 150 MW i Mexico.

Foto: Vestas

Så nappede Vestas endnu en stor ordre. Selskabet, som for nylig har kunnet se store bestillinger fra bl.a. USA tikke ind, har netop offentliggjort en ordre på ikke mindre end 149MW - denne gang i Mexico.

Vestas skal levere 45 stk. V117-3.3 MW-møller til Tres Mesas-parkens fase 1 og 2.

Kunden er Eólica Tres Mesas, som også har bestilt levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne fra danskerne, samt en 10-årig serviceaftale - AOM 5000 - som er Vestas' dyreste.

Leveringen af vindmøllerne forventes påbegyndt i første kvartal af 2016, oplyser Vestas, som med ordren nu er oppe på en samlet ordreindgang på 2.502 MW i 2015.

Vestas-chef trækker stikket

Vestas-ledelsen har tidligere meldt ud, at man ser Mexico som et nøglemarked fremover - ikke mindst fordi landet har en ambition om at opstille otte vindparker til en samlet værdi på 3,5 mia. dollar inden 2018, hvilket øge landets vindkapacitet med 75 pct.

"Mexico er helt klart ved at blive et af de helt store markeder," som den ansvarlige Vestas-chef, Marco Graziano, for nylig sagde til Bloomberg.

"Vi ser på forskellige muligheder for at beslutte, hvor vi skal byde i Mexico. Vind har stadig en lav penetration der, så der er stadig et stort potentiale," forklarede han videre.

Nyt sløjt kvartal for Siemens Wind Power

Vestas er i øvrigt også tæt på at gennemføre en anden ordre i Mexico, nemlig til det enorme Mareña-projekt på hele på 396 megawatt og til en værdi på i underkanten af tre mia. kr.

Vestas fik reelt set bestillingen tilbage i 2012, men har endnu ikke modtaget penge. Lokale modstandere har nemlig fået projektet udskudt, og der er flere gange blevet sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt projektet nogensinde ville blive bygget.

Men Eksport Kredit Fonden oplyste for nylig, at man har fundet en ny placering til de mange møller, og at finansieringen allerede kan falde på plads i år, hvilket også kan få pengene til at rulle mod Vestas.

Vestas: Solvens-fald er en engangsoplevelse

Acciona genovervejer amerikansk børsnotering

Sydbank: Ekstremt godt nyt om Mexico-projekt

Vestas' mexicanske kæmpeprojekt tilbage på sporet

Vestas-chefer skal arbejde hårdere for at få bonus

Deif sælger ud af kinesisk vindfirma

Tyskland vinder årets VM i havvind

Runevad ser stadig flere gigawatt i ordrepotentiale i USA

Vindlobby byder kvotekasse velkommen

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs