EnergiWatch

Dong peger på Siemens til Walney-udvidelse

Først pegede Dong Energy på MHI Vestas som foretrukken leverandør til første fase af udvidelsen af den britiske Walney-park. Nu peger den danske udvikler så på rivalen Siemens og selskabets nye 7MW-mølle til anden fase.

Foto: Siemens

I havvindmøllebranchen er man som udvikler ikke gift med én mølleproducent.

Det beviser Dong Energy i dag.

Selskabet har netop meldt ud, at man har valgt Siemens Wind Power som foretrukken leverandør af havvindmøller til anden fase af udvidelsen af den britiske Walney-park, som får en samlet kapacitet på 330 MW.

Det sker kun kort tid efter, at Dong Energy i febreuar pegede på rivalen MHI Vestas og selskabets V164-8MW-mølle til første fase af udvidelsen - også på 330 MW.

Dong har valgt at pege på Siemens' nyeste mølle, som blev præsenteret på EWEA-messen i denne uge - nemlig den nye SWT-7,0 MW-vindmølle.

"DONG Energy ser frem til det fortsatte samarbejde med Siemens og glæder sig over nyheden om, at projektet vil bidrage til at sætte mere gang i produktionen på Siemens nye fabrik i Hull på den engelske østkyst," skriver Dong Energy i en meddelelse.

Skal nedbringe prisen

I samme meddelelse udtaler Mats Vikholm, senior vice President i Dong, samtidig, at man ser frem til brugen af den nye mølle, som er en opgradering af 6 MW-platformen, som Dong er i gang med at installere på både Westermost Rough i Storbritannien og på Gode Wind 1+2 vindmølleparker i Tyskland.

"Vi er sikre på, at denne forbedrede og større vindmølle kan bidrage til at nedbringe prisen på energi fra havvind yderligere,” udtaler han og fortsætter:

"Vi glæder os over, at Siemens har planer om at fremstille de fleste dele til vores projekter i Storbritannien på deres nye produktionsfaciliteter i Hull på den engelske østkyst. Det er vigtigt for os, at have leverandører tæt på de markeder, hvor efterspørgslen er. Det vil være med til at nedbringe prisen på energi fra havvind, da vi reducerer omkostninger til transport og logistik for disse tunge komponenter."

Ikke overraskende er der også positive toner hos Siemens:

"Vi er glade for, at vi kan tilbyde vores kunde, DONG Energy, denne avancerede model af vores gennemprøvede gearløse vindmølle. Vores 7 MW-mølle vil kunne udnytte energioutputtet fra Walney Extension Havmøllepark optimalt og dermed bidrage til at reducere prisen på energi fra havvind samt fungere som trædesten for den britiske leverandørkæde,” udtaler Michael Hannibal, CEO Offshore i Siemens' Wind Power.
 

Fakta om Walney Extension havmølleparken:

- Walney Extension har allerede fået tildelt en såkaldt 'Contract for Difference' i henhold til reformen af det britiske elmarked og dets 'FID-Enabling'-regime, og i november 2014 gav den britiske klima- og energiminister tilladelse til at gennemføre projektet.

- Walney Extension Havmølleparken har en samlet kapacitet på 660 MW og ligger ca. 19 km ud for den engelske vestkyst i det Irske Hav ved siden af den 367,2 MW store Walney Havmøllepark.

- Med udgangspunkt i de nuværende formelle tilladelser og tidsplanen for Walney Extension Havmøllepark vil opførelsen af havmølleparken kunne starte i 2017.

- DONG Energy har dog ikke taget endelig investeringsbeslutning om at opføre havmølleparken endnu.

 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs