EnergiWatch

Klimaminister: Vi bliver belønnet for at være nummer et

Apple etablerer datacenter i Danmark, fordi vi er verdens bedste til intelligente energiløsninger, lyder det Rasmus Helveg Petersen.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Det skaber stor glæde hos landets klima-, energi- og bygningsminister, at Apple vil investere 6,3 milliarder kroner til at etablere et datacenter i Viborg.

"Vi har kæmpet for at få verdens mest grønne og moderne energisystem, og nu bliver vi belønnet med en stor grøn investering, fordi vi er nummer et," siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) til Ritzau.

Han opfordrer samtidig til, at man i Danmark hele tiden skal blive ved med at tænke nyt.

"Vi skal passe på, at vi ikke kommer til at hvile på laurbærrene. Den førsteplads er ikke kommet af sig selv, og den skal vi også kæmpe for i fremtiden. Vi skal blive ved med at udvikle os," siger han.

Rasmus Helveg Petersen vurderer, at Danmark globalt set er meget langt fremme i udviklingen af intelligente energiløsninger.

"Vi synes jo, at det er ganske normalt at have vindmøller og fjernvarme og så videre, men det er faktisk utrolig moderne og fremsynet set med internationale briller," siger han.

Det er helt naturligt, at det er Apple, der vælger at investere i Danmark, mener Rasmus Helveg Petersen.

"Apple står for at være først med det mest moderne, og det er Danmark i den her sammenhæng. Når Apple skal ud og investere og associeres med et andet land, så vælger de Danmark, fordi vi står for nogle gode, grønne energiløsninger," siger han.

Det nye datacenter skal ligge nogle få kilometer fra Viborg, og landets klima-, energi- og bygningsminister har også rosende ord til den midtjyske by.

"De lokale i Viborg har kæmpet hårdt for at gøre sig attraktive, så det er også Viborgs egen fortjeneste," siger Rasmus Helveg Petersen.

Google køber strøm fra 63 MW mølleprojekt i Holland

EDF køber Microsofts 175 MW vindmøllepark

Google runder 1 mia. dollar i grøn energi

Google køber vindstrøm hos Buffett-selskab

Novos børsbaby slås med gamle it-giganter og ivrige indere

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs