EnergiWatch

Dbb får leveret Siemens' nye legetøj

Dbb Jack-Up Services, der forleden udvidede sit samarbejde med MHI Vestas, har fået leveret et spritnyt servicefartøj, som Siemens har chartret i tre år.

Foto: Dbb Jack-Up Services

Dbb Jack-Up Services, der ejer en række specialskibe til servicering af offshoremøller, har i dag fået leveret nyt og moderne isenkram.

Det aarhusianske selskab har fået overleveret et nybygget skib fra Nordic Yards i Tyskland, der i sine første tre år er chartret ud til Siemens.

Dbb Jack-Up Services oplyser til EnergiWatch, at skibet ikke skal arbejde på et bestemt projekt, men at fartøjet i stedet skal stå klar til hurtigt at rykke ud, hvis der opstår fejl på en større komponent på en af Siemens' møller.

Det er da heller ikke kun småting, som skibet - der er døbt Wind Server - kan løfte.

Wind Server er 80 meter langt, 32 meter bredt og i stand til at løfte 400 ton, selvom det ikke er et installations-, men servicefartøj.

"Med skibets fire 75 meter lange jack-up ben og dets innovative jack-up system er skibet selvpositionerende i vanddybder på op til 45 meter og danner således en stabil platform for udførelse af vedligehold og reparationsarbejde selv på de store 5 til 8 MW-vindmøller," skriver Dbb Jack-Up Services.

“Vi glæder os meget over at udvide vores flåde med dette højt specialiserede jack-up fartøj, og vi ser frem til at kunne tilbyde skibets avancerede serviceløsninger og udstyr til vores kunder,” udtaler Thorsten Jalk, CEO for Dbb Jack-Up Services A/S.

“Det nye jack-up skib vil allerede i januar påbegynde opgaver på offshore vindmølleparker i Nordeuropa.”

Siemens Wind Power har flere gange gjort det klart, at man ikke er tilfreds med de kostreduktioner, der præsteres andre steder i værdikæden. Derfor har selskabet kastet sig over blandt andet udviklingen af fundamenter og altså også skruet op for serviceambitionerne.

DBB Jack-Up og MHI Vestas i stort samarbejde

Leverandører: Politisk uro i vejen for lavere vindpriser

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs