EnergiWatch

Vestas og Siemens tæt på canadiske milliardordrer

Canadisk vindauktion ser ud til at sikre Vestas en ordre på 224,4 MW og Siemens en ordre på 147,2 MW.

Foto: Siemens

Både Vestas og Siemens ser ud til at være tæt på to meget store canadiske ordrer.

Forsyningsselskabet i Quebec, Quebec Hydro, har underskrevet aftaler om at aftage strøm fra tre nye vindparker, og dermed er vejen banet for opførelsen af et Vestas-projekt på 224,4 megawatt (MW) og et Siemens-projekt på 147,2 MW i den canadiske delstat.

Med udgangspunkt i en pris på én mio euro pr. MW, har møllerne en værdi af henholdsvis 1,7 mia. kr. og 1,1 mia. kr.

For Vestas er der tale om projektet Nicolas-Riou, som storkunden EDF Energies Nouvelles står bag. Ifølge Hydro Quebec er Vestas valgt som leverandør til projektet, der skal være i drift d. 1. december 2017.

For Siemens' vedkommende er der tale om projektet Moint Sainte-Marguerite, hvor møllerne ligeledes skal snurre, når det om tre år igen er blevet juletid.

Brande-virksomheden skal levere møllerne til RES Canada og Pattern Renewable.

Projekterne er vundet igennem en auktion, der sikrer projekterne en gennemsnitlig pris på strømmen på 7,6 canadiske cent pr. kWh. Det svarer til en pris lige i underkanten af 39,5 øre/kWh.

Vestas: Et stykke ude i fremtiden

Det tredje projekt, der har sikret sig en strømkøbsaftale, skal opføres med møller fra amerikanske General Electric og stå færdig et år tidligere end de to "danske" projekter. GE-projektet er på mere beskedne 74,8 MW, hvilket bringer den samlede effekt på de tre projekter op på 446,4 MW.

Hverken Vestas eller Siemens har offentliggjort ordrer endnu, så der er ikke sat blæk på en endelig mølleaftale.

Kommunikationschef hos Vestas, Michael Zarin, skriver til EnergiWatch, at det er "for tidligt rigtigt at sige noget om projektet".

"Det er stadig et stykke ude i fremtiden, før det kan resultere i en fast ordre. Så selvom det er godt, at projekter med Vestas-møller er blevet valgt på nuværende tidspunkt, er der ikke ret meget at fortælle. Der er stadig et stykke vej," skriver Zarin om Nicolas-Riou-projektet.

Vestas havde ved udgangen af tredje kvartal 2014 ubrugte rammeaftaler med EDF Energies Nouvelles, RES Americas, Enel Green Power og First Wind på samlet 1.200 MW.

Canadiere (igen) på europæisk vindrov

Vestas-storkunde: Vi skal bruge alle møller i rammeaftale

Vestas får fornyet serviceaftale på 204 MW i Canada

Siemens henter endnu en canadisk ordre

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs