EnergiWatch

Strid om, hvor grøn biomassen reelt er

Mens forskere advarer mod alt for meget biomasse, fortsætter energiselskaber, med politisk opbakning, med at ombygge kraftværker fra kul til biomasse.

Foto: Joachim Adrian, Polfoto

Er det bedst for klimaet fortsat at brænde kul af i kraftværkerne, eller er det bedre at skifte kullene ud med biomasse? Spørgsmålet lyder mere enkelt, end svaret er.

Forskere, energifolk og politikere er dybt uenige om, hvorvidt man skal fortsætte den massive satsning på biomasse, eller om ulemperne ved at putte træ, træpiller, flis og halm i kraftværkernes brændeovne i stedet for kul er for store? I denne uge har Dansk Energi og Dansk Fjernvarme præsenteret en plan for ombygning af endnu to kraftværker fra kul til biomasse samt en aftale, der ifølge organisationerne sikrer bæredygtig biomasse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs