EnergiWatch

Vestas' kæmpemølle får midlertidig certificering

Det Norske Veritas er kommet med en midlertidig certificering af MHI Vestas' store havmølle, men der er stadig et par knaster, som skal løses, før møllen bliver endeligt blåstemplet.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

MHI Vestas' store havmølle, V164-8.0 megawatt, er blevet midlertidigt certificeret af klassifikationsselskabet Det Norske Veritas (DNV).

Certificeringen betyder, at møllen lever op til standarderne for design, test og fremstilling, ligesom der gives grønt lys til at fortsætte salgsarbejdet. Men der er stadig et par knaster, som skal løses, før møllen får det endelige blåstempel.

"Certificeringen fra DNV understreger, at udviklingen af møllen skrider frem efter planen og demonstrerer, at vi følger industriens højeste standarder for design, kvalitet, fremstilling og test, en meget høj prioritet for vores kunder," siger Torben Hvid Larsen, chief technology officer hos MHI Vestas Offshore Wind, i en meddelelse.

Den midlertidige certificering er en fast del af udviklingen af en vindmølle, og den tildeles i en begrænset tidsperiode. MHI Vestas mangler dog fortsat at få styr på et par forhold, som er nødvendige for, at møllen kan få sin endelige certificering. Hvilke forhold, det er, der skal rettes op på, oplyser selskabet ikke, men teknologichefen er fortrøsningsfuld.

"Vi er helt sikre på, at vi får rettet op på og dokumenteret de små forhold i løbet af første kvartal 2015 - helt efter planen," siger Larsen.

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs