EnergiWatch

Overraskende stor italiensk mølleopbremsning

I løbet af årets første seks måneder blev der kun opsat 50 MW i italien, og for hele 2014 ser det ikke bedre ud.

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup/

Det italienske vindmøllemarked har efter indførelsen af et nyt auktionssystem for feed-in-tariffer oplevet en kraftig opbremsning i bygningen af nye vindmølleprojekter. Opbremsningen har været større end ventet blandt selv de største pessimister, skriver Wind Power Monthly.

I løbet af årets første seks måneder var der blot opsat ny vindenergikapacitet på omkring 50 megawatt, og ifølge den italienske vindmølleforening Anev kan året ende med en samlet kapacitetsforøgelse på blot 100 megawatt ny vindenergi. Det er markant under de 400 megawatt, som mange anså for muligt i starten af året, skriver Wind Power Monthly.

Investorer beskylder ifølge branchemediet et skifte til et auktionssystem for feed-in-tariffer for nedgangen i markedet. Lave afregningspriser vurderes således at være baggrunden for, at en stor del af de 907 megawatt-projekter, der blev tildelt under de første to auktioner i 2012 og 2013, ikke er blevet bygget.

Under den seneste auktion i august blev der tildelt projekter for 356 megawatt, og her blev prisen konkurreret ned i rabatter på mellem 26,38 og 30 pct. i forhold til basis-auktionsprisen. Det resulterede i tariffer så lavt som 88,9 euro per megawatt-time og skaber ifølge Wind Power Monthly bekymring om, hvorvidt projekterne er finansielt bæredygtige.

Italien har historisk været et rigtigt godt marked for Vestas, som har leveret i alt 2627 møller med en kapacitet på 3321 megawatt til støvlelandet.

KK Wind Solutions nærmer sig overskud i Kina

Helveg: Glem det, ændrer ikke vindplaner

Bayersk anti-vindlov for forfatningsdomstolen

Spanske serviceselskaber med Vestas-fokus solgt

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs