EnergiWatch

Fynboer køber tyske vindmøller

Sydfyns Elforsyning investerer tæt på 200 mio. kr. i 15 tyske vindmøller.

Foto: Sydfyns Elforsyning

Sydfyns Elforsyning (SEF) skruer nu op for den grønne profil.

Selskabet fortæller i en pressemeddelelse, at det har indkøbt 15 vindmøller, som står tæt ved Berlin i Tyskland. Investeringen har kostet fynboerne 190 mio. kr., og selskabet ejer nu samlet 20 vindmøller – 19 i Tyskland og en i Danmark.

"Med købet af vindmøllerne tager vi endnu et skridt i realiseringen af vores strategi, og vi vil også fremadrettet allokere ressourcer til grøn energi, som har stor bevågenhed blandt vores kunder – både på privat- og erhvervsmarkedet," udtaler Anders Banke, administrerende direktør i SEF, og tilføjer, at bl.a. erhvervsvirksomheder opfatter de vedvarende energiformer som et vigtigt element i deres CSR-strategi.

"Det er vores vurdering, at vindmøllerne giver et så stabilt afkast, at det berettiger til, at vi har flyttet en del af SEF’s egenkapital fra andre investeringer til investeringer i ’grøn’ energi," lyder det videre fra Anders Banke.

De i alt 20 vindmøller forventes at have en årlig elproduktion på 67.000 MWh svarende til forsyning af en tredjedel af hele det område, SEF dækker - eller halvdelen af husstandene i Svendborg.

SEF fortalte ved det seneste halvårsregnskab, at selskabets overskud på 8,8 mio. kr. - mod et minus året før på en lille mio. kr. - til dels skyldtes investeringer i vindmøller.

Selskabet er ikke ene om at kigge mod syd efter vindmølleinvesteringer. Som EnergiWatch for nylig kunne fortælle, så er de lave elpriser i øjeblikket medvirkende til, at danske energiselskaberne i høj grad fokuserer på Tyskland, når der skal opføres nye vindmølleparker.

I Tyskland er landmøller nemlig sikret en fast elpris i 20 år, mens man i Danmark får et fast beløb i tillæg til markedsprisen på el, og det betyder, at økonomien i danske mølleprojekter er mere sårbare over for lave elpriser end syd for grænsen, og derfor investerer selskaber som EnergiMidt og Trefor i stigende grad i vores naboland.

"Vi synes, at afkastene bliver for små på de danske projekter med den nuværende elpris," lød det fra Mikkel Abiltrup, der er driftsdirektør for EnergiMidt Renewables, til EnergiWatch.

Trefor overtager underskudsgivende brintfirma

Værdipapirer hiver Sydfyns Elforsyning i plus

Værdipapirer løfter NRGI i stort plus

Energi Fyn: Opkøb mest effektivt for forbrugerne

Energi Fyn køber konkurrent ud af elnet for 50 mio.

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs