EnergiWatch

Stor nedskrivning giver blødende bundlinje hos Greentech

Det grønne selskab kommer særdeles skidt ud af årets tredje kvartal.

Foto: Falck Renewables

Greentech Energy Systems præsterede fremgang på både toplinje og drift i tredje kvartal, mens en stor nedskrivning på selskabets vind- og solaktiviteter i Spanien og Italien betød et stort underskud i perioden.

Greentech omsatte for 13,3 mio. euro i tredje kvartal mod 12,2 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) før nedskrivninger endte på 6,8 mio. euro mod 4,9 mio. euro i tredje kvartal sidste år.

På grund af den usikre økonomiske situation i Europa netop nu og ændringer af lovgivningen i Italien har Greentech gennemgået sine aktiviteter og besluttet at gennemføre en større nedskrivning.

"Udfaldet af nedskrivningstesten for 2014 er en nedskrivning på 12,8 mio. euro, primært relateret til vind- og solteknologi," skriver Greentech i sit regnskab.

Den nedskrivning ramte bundlinjen hårdt i perioden. Greentech måtte således realisere et underskud på 17,7 mio. euro i tredje kvartal mod et minus på 2,1 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Greentech fastholder dog sine forventninger til hele 2014 og venter dermed fortsat en omsætning på 71-76 mio. euro, et EBITDA-resultat på 40-42 mio. euro samt en nettoproduktion på 390-400 GWh.

Greentech skuffet over sol og vind i september

Greentech opnår ventet produktionsfremgang i august

Aagaard: S er fanget i kedeldragtsromantik

Greentechs produktion overraskende markant i juli

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs