Vestas prøver (igen) i Kina

Vestas' V100 og V110 møller skal hjælpe selskabet ud af Kina-krise.
Vestas har stort succes med sin V100 og V110 mølle i USA, der er velegnede til lave og middelhøje vindhastigheder.
Vestas har stort succes med sin V100 og V110 mølle i USA, der er velegnede til lave og middelhøje vindhastigheder.

På trods af historiske milliardinvesteringer, flere fabrikker og tusindvis af ansatte i landet har Vestas ikke offentliggjort en eneste ordre i Kina i mere end 13 måneder.

Det skal der laves om på med introduktionen af af selskabets V100 og V110 mølle til det kinesiske marked, fortæller selskabet ifølge Ritzau Finans.

Det er imidlertid ikke første gang, at Vestas forsøger sig med en mølle målrettet det kinesiske marked.

Har prøvet før

I 2009 introducerede selskabet en specialfremstillet mølle på 850 kilowatt alene til det kinesiske marked.

"V60-850 kW-møllen er et banebrydende nyt produkt til Kina, og det er første gang Vestas har skræddersyet en mølle til et enkelt, specifikt marked," sagde daværende topchef Ditlev Engel.

Banebrydende eller ej, møllen floppede stort, og bare tre år senerede lukkede selskabet ned for sin fabrik i Hohhot, afskedigede 350 ansatte og tog et stort tab.

Højst en lille bid

Det kinesiske marked nåede sidste år op omkring 16.000 megawatt, og i indeværende år er der chance for, at man når 20.000 megawatt, har vindanalytiker Feng Zhao tidligere fortalt EnergiWatch.

Både Feng Zhao, der i dag arbejder for FTI Consulting, og Vestas-analytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, sagde i august måned til EnergiWatch, at man tvivler på, Vestas kan gøre sig forhåbninger om mere end 500 megawatt om året i Kina. Et marked som man totalt dominerede i 2007.

"Vi er nede at ligge fra nul til 500 megawatt," sagde Pedersen.

Vestas, der stadig har knap en håndfuld fabrikker i Kina, offentliggør detaljerne om sin nye strategi senere i dag i Beijing.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også