EnergiWatch

GE øger salg og ordreindgang

Den amerikanske møllegigant kommer pænt ud af tredje kvartal med et misundelsesværdigt løft i ordrebogen.

Foto: GE

Der var fremgang at mærke for General Electrics vindmølledivision, GE Wind, i tredje kvartal.

GE Wind er en af Vestas' største konkurrenter, især på det amerikanske marked, og var ifølge flere analysehuse den største i verden i 2012.

I 2013 måtte selskabet dog se sin markedsandel falde kraftigt på globalt plan på grund af et enormt dyk i aktiviteten i USA.

Der er dog tegn på fremgang i 2014, hvor selskabet indtil videre har solgt 1.798 vindmøller i årets første tre kvartaler, et løft på 43 pct. i forhold til samme periode året før. I tredje kvartal var der tale om et løft på 5,8 pct. til 642 vindmøller.

Ordreindgangen er også godt kørende for GE, der i tredje kvartal høstede ordrer på 839 vindmøller, en fremgang på 37 pct. mod samme kvartal året før. Samlet har ordrevæksten været på 11 pct. til 1976 møller i årets første ni måneder.

Til gengæld er vind dog fortsat ikke en aktivitet, der giver lige så stort overskud som resten af General Electrics industrielle maskiner og serviceaktiviteter. Inden for divisionen Power & Water faldt overskudsgraden 1,1 pct.point til 18,7 pct. i kvartalet, og den større aktivitet inden for vindmøller nævnes som en af grundene til faldet.

Vestas leverer regnskab for tredje kvartal den 7. november.

Storaktionær sælger ud af Vestas i sitrende nervøst marked

Ordreregn til Suzlon i Indien

Vestas overgået af Siemens og Gamesa på ordreindtag

Gamesa løber med Vestas' brasilianske kæmpeordre 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs