EnergiWatch

Barclays tvivler på Vestas

De dystre, globale vækstudsigter er ikke opmuntrende nyt for Vestas, vurderer Barclays.

Foto: MHI Vestas Offshore Wind

Det britiske finanshus Barclays kigger mere pessimistisk på Vestas-aktien torsdag. Amerikansk skat og svage globale vækstudsigter kan sætte
en kæp i hjulet for den danske vindmøllegigant, vurderer finanshuset.

Barclys har sænket sit kursmål for Vestas til 155 kr. fra 220 kr. Anbefalingen rører Barclays ikke ved, så den forbliver "underweight",
skriver finanshuset i en analyse.

Barclays begrunder nedjusteringen på kursmålet med, at Vestas har grund til bekymring, hvad det angår den vigtige amerikanske
PTC-skatteordning, der er udløbet. Finanshuset vurderer ikke, at de amerikanske politikere vil søsætte en nyt PTC-ordning, og det vil komme
til at ramme Vestas.

"Vi sænker vores forventninger for Vestas. Udløbet af PTC er hovedårsagen, men vi er også bekymret omkring Europa - især Tyskland - og resten af verdens vækstudsigter," skriver Barclays i analysen.

"Vi ser en meget lille chance for, at Asien-Stillehavsregionen vil indhente Vestas' tab i Kina, og vi vurderer, at selskabets position i Indien er for lille til, at man kan nye godt af den indiske vækst."

Vestas-chef vil vælte den kinesiske mur 

Fortsat tro på aktien

Barclays har i de seneste måneder været blandt de mest pessimistiske analysehuse, når snakken faldt på Vestas. Størstedelen af de 24 analysehuse, der dækker Vestas, vurderer, at aktien er et køb værd.

Ti af dem har anbefalingen "køb", syv siger "hold", og de resterende syv vurderer, at det er fordelagtigt at sælge vindmølleaktien, fremgår det af data fra Bloomberg.

Torsdag formiddag handles Vestas 2,7 pct. lavere i 170,4 kr.

Tre banker øger Vestas-anbefaling 

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs