EnergiWatch

Europæiske vindmarkeder i knæ

Politikere og borgere i tre kernemarkeder er utilfredse med for høje priser på vindenergi, og det skaber usikkerhed om fremtiden, skriver Berlingske.

Vindsektorens klassiske cash cows i Spanien, Tyskland og Storbritannien er ramt af træghed, som truer med at bremse udrulningen af flere mølleparker, skriver Berlingske Business.

I Spanien, hvor man bare har opsat en enkelt mølle i løbet af de første seks måneder af 2014, skyldes problemerne den tilbagerulning af subsidier til sektoren, regeringen gennemførte tidligere i år. For briternes vedkommende er modstanden politisk og folkelig, og selvom avisen noterer sig prognoser, som forudser en vækst i landvindmøller på 50 til 100 pct., så er der tale om et usikkert marked, lyder det. I Tyskland er udviklere i fuld gang med at få opsat møller, inden vinduet for lukrative støtteordninger lukker i 2017, men her har netproblemer sat en stopper for et massivt bet på havvindmøller.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs