EnergiWatch

Europæiske vindmarkeder i knæ

Politikere og borgere i tre kernemarkeder er utilfredse med for høje priser på vindenergi, og det skaber usikkerhed om fremtiden, skriver Berlingske.

Vindsektorens klassiske cash cows i Spanien, Tyskland og Storbritannien er ramt af træghed, som truer med at bremse udrulningen af flere mølleparker, skriver Berlingske Business.

I Spanien, hvor man bare har opsat en enkelt mølle i løbet af de første seks måneder af 2014, skyldes problemerne den tilbagerulning af subsidier til sektoren, regeringen gennemførte tidligere i år. For briternes vedkommende er modstanden politisk og folkelig, og selvom avisen noterer sig prognoser, som forudser en vækst i landvindmøller på 50 til 100 pct., så er der tale om et usikkert marked, lyder det. I Tyskland er udviklere i fuld gang med at få opsat møller, inden vinduet for lukrative støtteordninger lukker i 2017, men her har netproblemer sat en stopper for et massivt bet på havvindmøller.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs