Vestas og Siemens dyster om amerikansk offshorepark

Fishermens Energy er i forhandlinger med Siemens og Vestas om at levere seks møller til et mindre pilotprojekter ved New Jersey, skriver Recharge.

Udvikleren Fishermens Energy er i gang med at forhandle med Siemens og Vestas om leveringen af seks møller til et mindre amerikanske offshoreprojekt. Det skriver Recharge.

Udvikleren har kig på både Siemens' 4 megawatt mølle og Vestas' 3,3 megawatt mølle, da offshore-parken nær New Jersey er begrænset til maksimalt 5 megawatt per mølle.

Fishermens Energy havde oprindeligt luret på at benytte en mølle fra kinesiske XEMC-Darwind, men det er droppet igen på grund af manglende track record. Desuden er den amerikanske udvikler glad for både Siemens og Vestas, da begge virksomheder har produktionsfaciliteter i landet.

"Der har været teknologiske fremskridt i løbet af de sidste to år, der har fået os til at overveje andre muligheder," siger CEO Chris Wissemann fra Fishermens Energy til Recharge.

"Nogle af de europæiske møller er nu tunet optimalt til de vindforhold, vi har langt New Jerseys kyst. Ved at bruge de bedste møller kan vi måske reducere strømprisen."

Projektet skal bestå af bare 6 møller, så værdien af ordren i sig selv er begrænset, men det vil omvendt betyde Vestas' entré på det amerikanske offshoremarked. Siemens har allerede sikret sig en ordre til havmølleparken Cape Wind (hvis parken realiseres), mens franske Alstom har sikret sig Block Island-projektet på 30 megawatt.

Så stor en trussel bliver GE-Alstoms havvåben

Fransk industrikæmpe har appetit på globalt vindmarked

Franskmænd vinder offshore-ordre i USA

Ny CIP-fond bliver på otte milliarder - i første omgang

Cape Wind blæser på storstilet appelsag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs