DSB's ex-direktør skal skaffe vindmillioner

Projektudviklingsvirksomheden Windspace har hentet tidligere DSB-topchef Søren Eriksen ind som bestyrelsesformand.

Projektudviklingsvirksomheden Windspace har hentet den tidligere DSB topchef Søren Eriksen ind som bestyrelsesformand. Det skriver Børsen (login).

Windspace er en relativt uerfaren vindmølleopstiller, der indtil videre blot har opstillet fem møller, men der er planer om meget mere, og Søren Eriksen skal hjælpe med til, at det kan lade gøre.

Han er et kendt navn, som Windspace håber på kan tiltrække millioninvesteringer, så selskabets projekter kan realiseres.

"Vi er nået i mål med første etape, der har handlet om at skabe en historik, hvor vi beviser, at vores projekter lykkes. Nu skal vores image styrkes med en kompetent bestyrelse og ved at omlægge selskabet til et aktieselskab, der har en større egenkapital end det opfindelige anpartsselskab," siger Jens Elton Andersen, adm. direktør i Windspace, til Børsen.

Efter Søren Eriksen blev fyret i DSB i 2011, arbejdede han i mindre end et år for investeringsfonden SE Blue Equity, som energiselskabet SE, Danfoss, PFA og Danske Commodities står bag.

Fonden, med Søren Eriksen i spidsen, ansøgte om 150 mio. kr. hos Vækstfonden, men fik et opsigtsvækkende afslag med henvisning til "utilstrækkelig ledelse".

I efteråret sidste år skrev Jyllands-Posten desuden, at Søren Eriksen havde indgået et samarbejde med en tidligere dømt kriminel og en falleret ejendomsinvestor for at markedsførere Atlas Capital.

Utilstrækkelig ledelse kostede SE millionbevilling

SE truer med retssag efter millionafslag

SE's tomme trusler: Dropper retssag om 150 mio. kr.

EKF tror på ketchup-effekt på polsk vindmarked

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også