EnergiWatch

Siemens-topchef forstærker fokus på energi

Energiområdet skal fylde langt mere i Siemens fremover.

Topchefen for det tyske industrikonglomerat Siemens, Joe Kaeser, omdirigerer nu virksomhedens fokus til at være direkte på energi, på bekostning af selskabets metal- og sundhedsgrene. Seneste udspil kom mandag, hvor Kaeser løftede sløret for opkøbet af Dresser Rand, en amerikansk producent af olieudstyr. Det skriver Wall Street Journal.

Købssummen lød på 7,7 mia. dollar. Siemens havde sidste år en omsætning på 76 mia. euro, hvoraf over en tredjedel kom fra energiaktiviteterne i selskabet.

Siemens i storudskiftning for milliarder

Skal styrke kerneforretning

Siden sin tiltrædelse i juli sidste år, har Joe Kaeser udvidet Siemens allerede enorme energiforretning med to opkøb og en forsøgt fusion, samtidig med at flere ikke-kerne aktiviteter er blevet solgt fra. Dermed er mandagens opkøb i USA en forlængelse af virksomhedens øgede fokus på energi under Kaesers ledelse.

"Disse træk fortsætter med at styrke vores kerne og gør selskabet klar til næste trin i dets udvikling, udtalte Joe Kaeser på en telefonkonference i forbindelse med opkøbet," ifølge Wall Street Journal.

Siemens går ind i kampen om amerikansk olie- og gasvirksomhed

Siemens-CEO: Energiforretning skuffer

Siemens godter sig efter tabt budkrig

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs