EnergiWatch

Nordex satser på lønsomhed og behersket salgsvækst

Frem mod 2017 bliver fokus hos Nordex ikke på at øge omsætningen, men derimod lønsomheden, lyder det fra den tyske vindmølleproducent i forbindelse med kapitalmarkedsdag.

Foto: Nordex, PR

Den tyske vindmøllefabrikant Nordex stiler efter en omsætning på 2 mia. euro i 2017.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, der onsdag holder kapitalmarkedsdag i Hamborg.

Hvis det lykkes Nordex at nå sit mål, vil det repræsentere en moderat fremgang fra de 1,4 mia. euro, som selskabet opnåede i 2013.

Men mens væksten på toplinjen ventes at blive behersket, er det meningen, at fremgangen i indtjeningen skal være anderledes markant.

Driftsmarginen ventes forbedret til 7-8 pct. fra 3 pct. i 2013.

"Vi vil fokusere stærkt på at øge lønsomheden i den kommende tid," lover Nordex' topchef, Jürgen Zeschky, i meddelelsen.

Det er en tilpasning af interne processer, der skal bringe selskabets omkostninger ned og lønsomheden op. Blandt andet vil kunderne fremover kunne få mere skræddersyede løsninger.

"Vores mål er ikke at producere 600-700 vindmøller om året, men at færdiggøre cirka 100 projekter succesfuldt," understreger Zeschky.

Selskabet understreger dog, at det regner med at overgå markedet i sine salgsregioner, selvom det altså ikke er omsætningsvækst, der er det primære fokus.

Nordex i første salg af ny vindmølle

Nordex slår hul på Litauen

Tyrkisk ordre til Nordex

Nordex' danske Mr. 23 procent: Ikke helt, hvor vi skal være

Mere fra EnergiWatch

Semco får ny finansdirektør

Den maritime ingeniørvirksomhed Semco Maritime skifter ud i direktionen og får ny finansdirektør. Den nuværende CFO Jørgen Devantier Gade går på pension.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs