EnergiWatch

Alstom overtager vindfolk fra Samsung

Historien om, at franskmændene skulle have overtaget et koreansk udviklingscenter i Hamborg er ikke sande, men har noget på sig.

Alstoms havmøllesatsning Haliade på 6 megawatt | Foto: Alstom

Franske Alstom har ikke købt Samsungs offshore udviklingscenter i Hamborg, som der forleden ellers var medieforlydender om, men har tilbudt et antal medarbejdere fra centret ansættelse i forbindelse med, at Samsung er ved at afvikle sin offshore forretning.

"Vi har tilbudt ansættelse til et antal medarbejdere fra Samsungs team. Det er et super dygtigt og erfarent team," siger Anders Søe-Jensen, som er viceadministrerende direktør for Alstoms offshore vindmølledivision, til Ritzau Finans.

Samsung Heavy Industries oplyste tidligere på året, at det ville evaluere sin forretningsstrategi inden for havvindmøllemarkedet, og det har tilsyneladende ført til beslutningen om en afvikling af forretningsområdet.

Det sydkoreanske selskab åbnede offshore centret i Hamborg i juli 2012 og har udviklet en prototype af Samsungs 7 MW, som det har opsat i Methil i Skotland.

Foto: Vestas
Foto: Vestas

Indtil 2012 var Anders Søe-Jensen chef for Vestas Offshore. Foto: Vestas

Medie: Alstom har overtaget Samsungs vindudviklingscenter

Så stor en trussel bliver GE-Alstoms havvåben

Interview: Fra Vestas til Alstom

Alstom jagter danske leverandører

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs