Stor vækst i udbygning af vindmøller

De første seks måneder blev der installeret for knap 18 gigawatt vindmøller verden over, en stigning på 25 pct. fra sidste år.
Foto: LM Wind Power
Foto: LM Wind Power
AF RITZAU FINANS OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Den samlede installerede vindkraftkapacitet voksede med 5,5 pct. i første halvår af 2014, viser en rapport fra brancheforeningen World Wind Energy Association (WWEA).

I alt blev der installeret møller med en samlet kapacitet på 17,6 gigawatt (GW) i årets første halvdel mod 14 GW i første halvår af 2013.

Således er verdens samlede vindenergikapacitet oppe på 336 GW, og den ventes ifølge WWEA at nå op på 360 GW i år. Vindmøller kan nu generere strøm svarende til omkring 4 pct. af verdens elektricitetsbehov.

"Årsagerne til den relativt positive udvikling på verdensmarkedet er helt sikkert vindenergiens økonomiske fordele, dens øgede konkurrencedygtighed og et presserende behov for at satse på emissionsfri teknologier for at mindske klimaforandringer og luftforurening," skriver WWEA i en pressemeddelelse, der ledsager rapporten.

Sidste år blev der installeret 32,6 GW vindkraft, hvilket var et svagt år, hvor vindkraften første gang blev overhalet af sol, der stak af med 40,3 GW.

Ifølge Bloomberg New Energy Finance vil solenergien få baghjul i af vindenergien i år.

"Det bliver tæt. Vores prognoser ligger lige nu på 48,8 GW for vind mod 46,2 GW for sol. Det er for tæt til at afgøre på nuværende tidspunkt," sagde analytiker Jenny Chase til EnergiWatch i juli.

Da sol overhalede vind

Omstridt direktør taber formue på italienske vindmøller

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter