EnergiWatch

Vindtariffer under beskæring i Kina

De kinesiske afregningspriserne på vindenergi er på vej til at tage et overraskende stort dyk, vurderer analytikere.

Foto: LM Wind Power

Afregningspriserne for levering af vindenergi til det kinesiske elnet er på vej til at blive nedsat, og der er ifølge analytikere, som branchemediet Recharge News har været i forbindelse med, tale om større beskæringer end ventet.

Den kinesiske udviklings- og reformkommission (NDRC) har ifølge Recharge, der refererer til kinesiske medierapporter, foreslået et sæt nye lavere tariffer, der, ligesom de tidligere, afhænger af, hvor projekterne er lokaliseret.

Specifikt for provinserne Fujian, Yunnan og Shanxi foreslås tarifferne sænket fra 0,61 yuan per kilowatt-time til 0,54 yuan.

Ifølge analytiker Justin Wu fra Bloomberg News Energy Finance er tiltagene mere omfattende, end hvad de fleste havde ventet, skriver Recharge News, og hos Macquarie-analytiker Patrick Dai er der ligeledes overraskelse at spore.

"Omfanget og timingen af vindtarif-nedsættelserne kommer som en negativ overraskelse. Vi synes, at nedsættelserne kommer for tidligt og er for store," skriver han i en note ifølge branchemediet.

At der kommer en justering nedad af satserne betegner Justin Wu som "ret uundgåeligt", om end der kan komme nogle justeringer i de endelige nedsættelser.

"Vi tror ikke, at sænkningerne vil have stor betydning på industrien på lang sigt taget i betragtning, hvor lang tid tarifferne har eksisteret og de omkostningsreduktioner, som industrien har oplevet de seneste fem år," siger han til Recharge News.

Dansk vindordre til asiatisk havpark

Vestas runder træls Kina-jubilæum

Vind dæmper dansk eksport

Seks V164'ere kan være på vej til Frederikshavn

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs