EnergiWatch

ABB ser sultent efter Afrika

Selvom man på kortere sigt er bekymret for ebola-epidemien i Vestafrika, så er kontinentet et varmt emne for ABB.

Foto: Mainstream Renewable Power

Det schweizske industrikonglemorat kan meget vel være på vej til at sætte fart på sine energi- og mineaktiviteter i Afrika.

Det forklarede den nye ABB-CEO, Ulrik Spiesshofer, på et pressemøde i London tidligere på ugen.

"Afrika kan bliver et fantastisk vækstmarked for hele ABB. Dels er der mange ressuorcer, og dels er der et attraktivt klima," lød det.

Spiesshofer tilføljede, at kontinentet med nuværende prognoser kan blive mere folkerigt end både Kina og Indien, og dermed er der sikret et voksende hjemmemarked.

Kæmpe vindordre til ABB

Udmeldingen kom i forbindelse med offenltiggørelsen af en ny femårs strategiplan, hvor selskabet skal have et mere snævert fokus på kerneforretningen og vækstlande. Samtidig er målet, at koncernen skal præstere en højere vækst end markedet over den femårige periode, og det kan altså blive med hjælp fra både mine-divistionen og selskabets to energidivisioner i Afrika.

ABB vil stramme screening af vindprojekter

Lige i øjeblikket er Ulrik Spiesshofer dog bekymret for en frygtede Ebola-epidemi, som hærger den vestlige del af kontinentet.

"Jeg er meget ked af at se sundhedssituationen udvikle sig på den måde, vi har set den sidste tid. Jeg håber inderligt, at vi snart kan se en bedring," tilføjede han.

Selskabet driver allerede nu forretning i mere end 100 steder i verden, herunder flere afrikanske lande.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs