EnergiWatch

Brasilien vil udvide skatterabat til ethanolbranche

Der er udsigt til, at producenter af biobrændsler kan få skattegevinster.

Den brasilianske sukker- og ethanolindustri kan se frem til at få del i det skatterefunderingsprogram, som andre industrier nyder godt af, meddelte landets finansminister, Guido Mantega, onsdag.

Det skriver Reuters.

Mantega vil udvide det såkaldte Reintegra program til også at omfatte sukker- og ethanolindustrien, hvis producenter vil opnå en skatterabat på 0,3 pct. af deres eksport, stigende til 3 pct. næste år.

Den brasilianske sukker- og ethanolindustri har især været ramt af præsident Dilma Rousseffs forsøg på at holde de indenlandske benzinpriser nede for at undgå en kraftig stigning i inflationen.

Ifølge Reuters er næsten 50 af Brasiliens sukkerrørmøller lukket siden finanskrisen i 2008, og yderligere 60 eller deromkring har søgt om konkursbeskyttelse.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs