Vestas' salgsdirektør køber aktier for 3 millioner

Vestas-aktien har fået tæv på børsen siden selskabets halvårsregnskab, men salgsdirektør Juan Araluce har købt stort ind. Det samme har to andre topfolk.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Mens Vestas har fået tæv på børsen siden sit seneste kvartalsregnskab, har selskabets øverste sælger tilsyneladende øjnet en god handel.

Det er i hvert fald det signal, han sender.

Mandag. d. 1. september hev salgsdirektør Juan Araluce, eller rettere hans nærtstående, Regina Ruiz-Casaux, det store checkhæfte frem og købte Vestas-aktier for 3 mio. kr.

Bert Nordberg startede

Araluce stod over, da resten af direktionen købte aktier efter fremlæggelsen af årsregnskabet i februar, men med mandagens køb har han taget en stor revanche.

Også formand Bert Norberg og et menigt bestyrelsesmedlem har handlet Vestas-aktier, så trioen med Araluce i front har købt for samlet 3,8 mio. kr. i løbet af den seneste uge.

Faktisk var det formanden, der var først ude, da han han torsdag d. 28. august købte 2.000 Vestas-aktier for 485.173 kr., fremgår det af en indberetning til Finanstilsynet, der ikke har været offentliggjort på fondsbørsen.

Rødt efter opjustering

Bert Nordberg købte sine aktier otte dage efter, at Vestas aflagde halvsårsregnskab og opjusterede forventningerne til året, men alligevel faldt på børsen. Det var især en kritisk analytiker fra Barclays, som var med til at sende selskabets aktiekurs i rødt.

Vestas-aktiens rustjetur tog vice president og salgsdirektør Juan Araluce tilsyneladende også bestik af.

Aktien lå omkring 275 kr. forud for halvårsregnskabet, men var faldet knap 40 kr., da Araluce d. 1. september lagde 3 mio. kr. for 12.602 Vestas-aktier. Han købte i kurs 237.

Dagen efter, d. 2. september, købte bestyrelsesmedlem Henrik Andersen, som sidder i ISS-toppen til daglig, 1.000 Vestas-aktier for 237.300 kr. - ligeledes omkring kurs 237.

Analytiker: Vink med en vognstang

Vestas-analytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, mener, at man skal tolke varsomt på ledelsens opkøb af aktier. Men signalværdien er stærk, siger han.

"Det sker i kølvandet på det seneste regnskab, hvor der har spredt sig et mismod blandt visse analytikere og investorer i forhold til Vestas' muligheder fremadrettet. I forlængelse af det, virker det her som en rigtig god timing," siger Pedersen til EnergiWatch.

"Det sender et vink med et vognstang til visse dele af investorerne om, at det der med at blive mere negative på nuværende tidspunkt måske ikke er velbegrundet".

Siden topfolkenes aktiekøb er Vestas-aktien steget ovenpå to polske ordrer. Senest er det onsdag aften kommet frem, at Vestas har scoret en ordre på 110 megawatt hos Duke Energy i USA, og Vestas steg i går 4 pct. på børsen.

Runevad forrest efter årsregnskab

Det er ikke første gang i år, at Vestas' topfolk køber selskabets egne aktier, omend Juan Araluce har satset størst.

Da Vestas fremlagde sit årsregnskab for 2013 i begyndelsen af februar i år, købte Bert Nordberg (formand), Anders Runevad (CEO), Marika Fredriksson (økonomidirektør) og Anders Vedel (teknisk direktør) aktier for ca. 2,8 mio. kr. samlet.

Dengang købte seks af selskabets menige bestyrelsesmedlemmer - Henrik Andersen, Sussie Dvinge Agerbo, Knud Bjarne Hansen, Carsten Henry Sténson og Eija Pitkänen - desuden aktier.

Vestas bekræfter over for EnergiWatch, at Araluce har købt aktierne i almindelig handel, og at de ikke er del af en lønpakke. Vestas er torsdag kl. 9.06 steget 1,2 pct.

Barclays: Flere spørgsmål end svar efter Vestas-regnskab

Vestas-ledelsen har sparket gang i sin egen aktiefest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også