EnergiWatch

Vestas på vej med helt ny ordre i USA

Duke Energy vil opføre en park på 110 megawatt med Vestas' møller på 2 megawatt.

Foto: LM Wind Power

Vestas styrer mod endnu en stor ordre i USA og interessant er i den forbindelse, at det ikke er en kontrakt, der falder inden for en af de fire store rammeaftaler, som selskabet tidligere har annonceret til det amerikanske marked.

En af selskabets store amerikanske kunder, Duke Energy Renewables, oplyste onsdag, at det vil bygge vindmølleparken Los Vientos V i Texas på 110 megawatt, og at Vestas til projektet skal levere 55 stk. 2-megawatt møller.

Efterfølgende bekræftede Vestas i en meddelelse udsendt kort før midnat onsdag med reference til "information i markedet om et projekt i USA", at det forhandler en kontrakt i den størrelsesorden - uden dog konkret at nævne kunde- og projektnavn.

"Så snart at projektet bliver en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas' definition, vil Vestas udsende en selskabsmeddelelse herom," skrev vindmølleproducenten i meddelelsen.

I forvejen er Duke Energy i gang med at bygge Los Vientos III og Los Vientos IV, hvor Vestas ligeledes er leverandør og hvor der ifølge tidligere meddelelser ventes idriftsættelse i henholdsvis 2015 og 2016.

Det nye projekt, Los Vientos V, ventes at komme i drift sent i 2015, fremgår det af gårsdagens meddelelsen fra Duke. Med en megawatt-pris på omkring 0,9 mio. euro, hvis der blot er tale om levering af møllerne, er der tale om en ordre på rundt regnet 1 mia. kr.

Vestas annoncerede i andet kvartal ordrer til USA på 800 megawatt, men langt hovedparten af dem - 722 megawatt - kom fra fire rammeaftaler, master supply agreements, som selskabet annoncerede i andet halvår 2013. På de fire rammeaftaler udestår endnu en uudnyttet del på 1228 megawatt, jvf. nedennævnte tabel.

Tabel med status for Vestas' fire store rammeaftaler i USA.

Vindenergiens voksende lillesøster

Kold dukkert til vindmølleindustrien

Vestas: "Dramatisk" fald i udgifter bag USA-optur

Endnu en kæmpe ordre til Vestas i USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs